Naast zijn welbekende restaurants -onder meer in thuisbasis Sint-Idesbald – opent Dierendonck met de regelmaat van een klok ook eigen slagerijen op niveau. Met Oostende is hij aan zijn negende zaak toe. Dierendonck heeft intussen vestigingen in Sint-Idesbald, Nieuwpoort, Kortrijk, Ukkel, Waterloo en Brussel. Daarnaast is er zijn eigen boerderij in Veurne en twee sterrenrestaurants: Carcasse Sint-Idesbald en Carcasse Knokke-Heist. Samen met zijn vader Raymond groeide Hendrik uit tot een referentie als het over alle soorten vlees gaat.
Service als argument
“Dat er heel wat beenhouwerijen stoppen, heeft veel te maken met het gebrek aan opvolging”, zegt Dierendonck in Het Nieuwsblad. “De klant die naar de grootwarenhuizen gaat, gaat al lang. Een winkel draait om het product, maar ook om de service. Anno 2025 komen de mensen naar een soort boetiek, ze willen kwaliteit. We hebben er altijd naar gestreefd om die kwaliteit te bieden en we zien dat het ambacht geapprecieerd wordt. Alleen: als je een goed stuk vlees wil, dan kost dat geld. Ik ben me ervan bewust dat dat niet altijd voor iedereen haalbaar is.”
In zijn nieuwe vestiging in Oostende komen er zes nieuwe jobs. Op 3 april wordt een Jobdag georganiserd in de nieuwe zaak. Indien niet ernstig, zich onthouden.