Beide partijen zijn opgetogen over de samenwerking. Mathias Verkest, covoorzitter van OPUA: “Door de community van OPUA te koppelen aan de lobbywerking van Voka West-Vlaanderen zal de impact van de belangenbehartiging verder versterkt worden. Door naar buiten te treden als één organisatie en als dusdanig te communiceren creëren we één sterk blok en aanspreekpunt ten aanzien van bedrijven, stakeholders en politici.”
Performante dienstverlening
Covoorzitter van OPUA Patrick Reyntjens benadrukt dat de bestaande sterktes behouden blijven en verder aangevuld worden met opleidingen op maat van de Oostendse havenbedrijven. “Naast de belangenbehartiging zal OPUA – Voka West-Vlaanderen een performante dienstverlening ontwikkelen die specifiek gericht is op de gemeenschap van de havenbedrijven in Oostende (opleidingen, netwerkactiviteiten, informatiesessies, enz.). Voor al onze gemeenschappelijke activiteiten hebben we ook een nieuw gezamenlijk logo ontwikkeld.”
Versterkt ondernemerschap
Ook Philippe De Veyt, voorzitter van Voka West-Vlaanderen, is erg tevreden met de versterkte samenwerking: “De drie andere Vlaamse havengemeenschappen (in Zeebrugge, Gent en Antwerpen) waren al sterk geïntegreerd met de lokale Voka – Kamer van Koophandel. We zijn blij dat nu ook de Oostendse havengemeenschap aansluiting vindt met het Voka-netwerk. Met deze samenwerking willen we een betere dienstverlening aanbieden aan de bedrijven in Oostende.”
Tom Bulcke, voorzitter Voka regio Oostende, besluit dat de krachtenbundeling de bedrijven in de haven van Oostende ten goede zal komen. Hij gelooft in het versterkt ondernemerschap binnen het kader van de blauwe economie in de Oostendse regio: “Samen creëren we een positief verhaal dat de weerspiegeling vormt van de activiteit en dynamiek in de haven(s) van Oostende. We staan voor verdere groei en ontwikkeling van zeehaven en luchthaven Oostende en alle bedrijven die daar actief zijn.”