Curd foto

Harelbeekse slagerij breidt uit met eetbar en bed & breakfast

Harelbeke – De slagerij van Curd en Nathalie Velghe in Harelbeke heeft een ferme ‘facelift’ ondergaan. Zijn slagerswinkel is nu uitgebreid met een eetbar en bed & breakfast. Zo wil Velghe meer internationale klanten lokken en zijn kennis delen

Curd Velghe nam 30 jaar geleden de zaak aan de R8 over zijn grootouders. “Als kind verkondigde ik al dat ik heel die hoek aan onze zaak zou kopen en er appartementen op zou zetten. Die droom is doorheen de tijd iets anders geworden.” Zaakvoerder Curd Velghe, bedenker van de tafelgrill of tafel bbq waarmee hij in 2007 scoorde in het tv programma ‘De bedenkers’, bouwde een keuken in zijn slagerij. Tijdens de openingsuren van de winkel staat hij er zelf in en maakt hij à la minute vlees uit de toonbank klaar. “In een nieuw ingerichte eetruimte kan je ook gerechten ter plaatse verorberen. Zowel in onze slagerij en onze eetbar zal alles vers uit de toonbank, lekker gegrild op de bbq, geserveerd worden en dit voor een betaalbare prijs. In onze eetbar willen we onze kennis delen, zowel met professionals tijdens demo’s en opleidingen zoals de Charcoal cuisine X-OVEN, als met particulieren in de vorm van thema-avonden. We nodigen een huiskok, een vriend of chef uit om zijn specialiteit te brengen in onze Dovy Keuken. Iedereen kan reserveren voor zo’n lekkere avond. Wie de keuken wat langer wil uitproberen, kan ook overnachten bij de slagerij. We hebben het nieuw gedeelte en het oude huisje achter de parking omgebouwd tot een B&B, die we verhuren via het deelplatform Airbnb,” zegt Velghe. De slagerij en de bijgebouwen werden volledig gerenoveerd om dit alles mogelijk te maken. www.meatheat.be