Noem het maar een verrassende keuze. Waar anderen van de horeca wegvluchten, stevent Ghysels er op af. Het typeert de jonge ondernemer ook helemaal: hij kickt op opportuniteiten.
“Met veel plezier kan ik aankondigen dat ikzelf en Marie Vervacke de friterie in Avelgem per 1/1/23 overnemen”, licht Ghysels zijn beslissing toe. “Marie, 24 en op heden leerkracht lager onderwijs, heeft besloten de sprong te wagen en de friterie uit te baten. Ikzelf ben woonachtig te Kerkhove en groeide op in Avelgem waar ik in het SJB college school liep. Het pand had mijn aandacht getrokken en de huidige uitbaters dienen door medische redenen helaas hun activiteiten te stoppen. Omdat er in omstreken nog een aantal frituren binnenkort stoppen, leek het mij een perfecte investeringsopportuniteit. Het enige ontbrekende puzzelstuk was wie daarin mijn vennoot zou worden om de uitbating op zich te nemen.”
Twee pijlen op de boog
Die witte raaf is nu dus gevonden met Marie Vervacke. “Ze is gedreven, heeft energie te koop en een uitgebreid sociaal netwerk”, zegt investeerder Ghysels. “Na een paar weken van overtuigen besloot ze de sprong te wagen en kan ze op haar 24 haar eigen zaak uitbaten. Ikzelf zal de opstart en financiering verzorgen alsook Marie administratief ontzorgen. Marie zal met een glimlach zorgen voor lekkere frietjes.”
Ghysels heeft inmiddels ook al een tweede pijl staan op zijn horeca-boog. Eerder dit jaar lanceerde hij Sogi in Oudenaarde, een inmiddels zeer goed draaiend sfeercafé in het hartje van de stad.