Dumarey heeft alvast een formeel bod ingediend. “Alles hangt nu af van wat de mensen zelf willen en van wat de curatoren voor ogen hebben”, zegt de West-Vlaamse ondernemer die goed thuis is in de wereld van de kunststoffen. “Maar troeven heeft die fabriek in Aalst nog altijd voldoende. Onderschat de technologie niet die Tupperware in huis heeft. Om iets op te bergen kan je gerust een plastieken doosje gaan kopen bij Action. Maar als het over het bewaren en opbergen van voedingsproducten gaat, is dat een heel ander verhaal. Dan zou ik niet langs gaan in een of andere winkel van Action, tenminste als je niet ziek wilt worden.”
In de Tupperware-fabriek in Aalst werkten om en bij de 270 mensen die op straat belandden. Dumarey wil – als zijn bod aanvaard wordt – in afgeslankte vorm doorgaan. Hij denkt in eerste instantie aan nieuwe tewerkstelling voor een 180-tal medewerkers.
Guido Dumarey is een specialist in het realiseren van turn-arounds. Vorig jaar wilde hij ook al busbouwer Van Hool opnieuw van de grond helpen in een nieuwe constellatie, maar hij greep toen naast de buit.