Groep Huyzentruyt richt zich al enige tijd op investeerders om zijn ambitieuze groeiplannen te financieren. Door de uitgifte van bedrijfsobligaties kunnen zij nu beleggen met een vast rendement. Concreet kunnen de beleggers met een minimum inleg van 100.000 euro aan de slag. Ze krijgen daarbij twee opties. Met GH’O 1 kan je kiezen om voornamelijk in lokale, Belgische vastgoedprojecten te investeren, via de groepsholding (Antemm NV). Dat zijn obligaties met 1,43% bruto rendement, waarbij je eender wanneer kunt opzeggen. Na aftrek van de roerende voorheffing komt dat neer op 1% netto. Met GH’O 3 kan je beleggen in vastgoedprojecten in Polen (GHII NV), waar Groep Huyzentruyt sinds een vijftal jaar ook aan de slag is. Deze obligaties hebben sowieso een looptijd van 3 jaar, met een bruto rendement van 4,29%, netto gaat het om 3%.
Ambitieuze doelstellingen
Groep Huyzentruyt heeft de ambitie om tegen 2025 een omzet te behalen van 150 miljoen euro. “Daarvoor is een groeitraject uitgetekend in zowel België als in Polen, waar we nog meer voet aan de grond willen krijgen”, aldus CEO Thomas Van Poucke. “Deze bedrijfsobligaties stellen ons in staat om bijkomend, en op een andere manier, onze plannen te financieren. Voor investeerders zijn deze obligaties een voordelig alternatief waarmee ze hun investeringsportefeuille kunnen diversifiëren.”
De projectontwikkelaar benadrukt dat het om bedrijfsobligaties gaat, waarbij geen bank als tussenpersoon optreedt. Inschrijven kan dus alleen via de website. Groep Huyzentruyt heeft een informatienota neergelegd bij de FSMA, de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten.
Digitaal intekenen
Om alles vlot te laten verlopen, doet de projectontwikkelaar een beroep op het beveiligde platform van DocuSign. Zo kan een investeerder zeer eenvoudig via een digitaal formulier intekenen op de bedrijfsobligaties. Wie voor GH’O 1 kiest, kan overigens ook gemakkelijk via e-mail opzeggen, zodra gewenst. Als je intekent voor de Poolse projecten, moet je wel de doorlooptijd van drie jaar aanhouden.
Aangezien er zonder bank als tussenpersoon wordt gewerkt, zijn er geen instap-, uitstap- of beheerskosten. Er is ook geen sprake van een bewaarloon. Het nettorendement is dan ook écht netto. “We bouwen en ontwikkelen al meer dan 100 jaar en proberen telkens op een doordachte manier te innoveren”, aldus CFO Willem Declercq. “Met GH’O doen we dat opnieuw. Deze obligaties bieden een oplossing voor bedrijven en beleggers die hun geld willen activeren en toch van een vast rendement willen genieten.”