BRUGGE – Aan de rand van Brugge hebben Gert De Mangeleer en zijn rechter hand Joachim Boudens donderdagavond hun nieuwe pop-up zaak geopend: een brasserie met de naam Bar Bulot, een knipoog naar het schaaldier wulk. Bar Bulot brengt vooral klassieke visgerechten, schaaldieren en aanverwante producten, waarvan het Deerlijkse Lobster Fish toeleverancier is.
Met Bar Bulot keert Gert De Mangeleer helemaal terug naar zijn roots en naar de plaats en de villa waar het voor hem allemaal begon. In 2002 opende hij er Hertog Jan, het restaurant dat als een komeet omhoog schoot en in 2014 uitweek naar een nieuwe locatie in Zedelgem. Daar worden nu vooral banketten en feesten met allure georganiseerd. Bar Bulot knoopt terug aan met kwaliteit gekoppeld aan toegankelijkheid en democratische prijzen. Het duo De Mangeleer-Boudens is al twintig jaar zakelijk met elkaar verbonden: Gert als meesterkok, Joachim als commercieel brein en sommelier.
Beide zakenvennoten hebben naar eigen zeggen geleerd uit de fouten die ze in het verleden gemaakt hebben als ondernemers. “Daarom openen we de deuren enkel in de avonduren”, aldus Joachim Boudens. “Wie voor kwaliteit en een eerlijke keuken gaat, moet ook zichzelf durven beperken. In totaal bieden we zo’n 60 plaatsen aan.”
De Mangeleer serveert betaalbare haute cuisine, Boudens staat in voor de wijnen die ermee samen gaan. Een ontdekking meer dan waard. “We zien Bar Bulot, puur zakelijk gesproken, als een soort experiment”, aldus Boudens. “Als de interesse voor deze no nonsense formule in een fraai kader groot genoeg is, dan denken we eraan om ook in enkele grootsteden (Brussel, Antwerpen) het concept te introduceren. In september-oktober moet daaromtrent een beslissing vallen. Het belangrijkste voor ons is en blijft: de klik met de klanten die over de vloer komen en hen een goed gevoel geven.”