KORTRIJK – 40.000 voertuigen uitgerust met het systeem van GeoDynamics. Dat is het zeer imposante cijfer die het softwarebedrijf GeoDynamics vandaag kan voorleggen. In 16 jaar tijd kon de Kortrijkse onderneming zich in de Benelux opwerken tot dé marktleider op het gebied van tijdregistratie en track and trace. Het systeem is simpel. Waar werknemers vroeger hun werkuren ingaven op een werkbriefje, doen ze dat nu via een badgelezer in het voertuig. Door het track and trace systeem weten bedrijven bovendien steeds waar de voertuigen zijn en hoeveel kilometers ze gereden hebben.
De co-founders, Stijn Stragier en Peter Vermeesch, zijn enorm tevreden met het bereiken van deze mijlpaal, maar zien nog geen einde aan de groei. “Het is een niet te ontkennen trend”, zegge de bedrijfsleiders. “De digitalisering krijgt steeds meer voet aan grond in de bouwsector. De concurrentie is groot en om echt efficiënt te kunnen werken moet je beschikken over exacte cijfers zodat je projecten heel erg nauw kan opvolgen. Hiervoor is de implementatie van een digitaal systeem onontbeerlijk.”
Ook de overheid helpt een handje mee. “Door de wet rond aanwezigheidsregistratie moet elke medewerker op een werf zich verplicht registreren bij de RSZ”, aldus het duo. “Ons systeem maakt deze extra administratie een pak eenvoudiger en verwerkt dagelijks duizenden registraties”.
Eén uur uitgespaard per werknemer per week
GeoDynamics gaat er prat op om bedrijven behoorlijk wat administratiewerk uit te sparen. “Eén uur werk per week, per werknemer”, glundert Stijn Stragier, “dat is de gemiddelde hoeveelheid tijd die een bouwbedrijf uitspaart met onze systemen. Maandelijks krijgt men een handig rapport met daarin een overzicht van de werkuren en de mobiliteitsvergoeding. Perfect om direct door te sturen naar het sociaal secretariaat of te importeren in een ERP- of CRM-systeem.”
De toekomst van track and trace
Tot de 3.300 klanten van GeoDynamics behoren zowel grote als kleine bedrijven. Niet alleen ondernemingen met een groot wagenpark zoals facilitair dienstverlener IRIS, de BAM Groep en Willy Naessens Group, maar ook kleine (familie)bedrijven werken aan hun efficiëntie met het GeoDynamics’ systeem. Stijn kijkt dan ook met veel vertrouwen naar de toekomst. “De digitale wereld evolueert constant”, weet hij, “daarom blijven we met ons team van 35 medewerkers voortdurend innoveren om de werkstromen nog efficiënter en eenvoudiger te maken voor onze klanten. Zo willen we volgend jaar ook onder andere inzetten op het opvolgen van kleiner materieel. Momenteel zijn er ruim 10.000 boorhamers en andere materialen uitgerust met onze beacon technologie.”