Boury 24

Gault&Millau roept Tim Boury opnieuw uit tot de numero uno van de Belgische chefs

ROESELARE - De prestigieuze gastronomische gids Gault&Millau heeft maandag tijdens een grote ceremonie in Brussels Expo zijn selectie voor 2025 onthuld. Liefst 208 West-Vlaamse zaken kregen een vermelding in de nieuwe gids. De Oosthoek van de provincie scoort het best met 37 zaken in Brugge en 36 in Knokke. Tim Boury van de  klasrijke Roeselaarse eettempel liet zich opnieuw kronen tot de beste chef van het hele land, met een score van 19 op 20. In een reactie liet hij optekenen dat hij blijft streven naar nog beter. Volgend jaar 19,5 op 20, Tim?

Hof van Cleve van chef Floris Van Der Veken (de opvolger en gewezen rechterhand van Peter Goossens) kreeg bij zijn eerste vermelding al meteen 18 op 20. La Rigue in Knokke, waar Peter Goossens nu achter he fornuis staat, was goed voor 14,5 op 20, en dat blijft onder de verwachtingen. La Rigue kreeg wel de prijs voor de mooiste terras van het land.

In de top tien vinden we vier andere West-Vlaamse eetempels terug: Bartholomeus uit Knokke (18 op 20), De Jonkman uit Brugge (18 op 20), Willem Hiele uit Oudenburg (16 op 20) en het Knokse Cuines 30 (17 op 20).

West-Vlaanderen blijkt een culinair Eldorado te zijn. De award voor hoogste nieuwkomer in Vlaanderen ging naar Haut in Oostende met 15,5/20. Het Oostendse restaurant bevindt zich 100 meter hoog boven de zeespiegel in de SKY Tower One. De award voor de beste wijnkaart van het land ging naar Bistro Merlijn uit Beselare. Andere blikvanger was Jean-Philippe De Pessemier uit Ingelmunster met zijn eetgelegenheid Jean-Philippe. Hij werd met een score van 14,5 op 20 uitgeroepen tot dé ontdekking van het jaar. Paroles Paroles wordt door Gault&Millau dan weer uitgeroepen tot hipste zaak van het land.

foto: Tim Boury met zijn echtgenote en broer (archief Boury)

info: KAART. Dit zijn de beste restaurants in uw buurt volgens Gault&Millau