Adins 23

Frank Adins maakt van Ferme d’Ecavée een uniek pareltje

MOLENBAIX - Een kwarteeuw nadat de West-Vlaamse (Kortrijk) ondernemer en investeerder Frank Adins een grotendeels vervallen hoeve kocht aan de voet van de Mont Saint-Aubert (Doornik), heeft hij de kers op de taart geplaatst. Donderdag laatst werd het midden in het groen en de natuur gelegen domein - met een hoog aangeschreven hotel, een klasserestaurant, ontspanningsmogelijkheden, feestzalen, unieke seminarieruimtes en nu ook een zomer-en winterbar - als een 2.0 site officieel opnieuw boven de doopvont gehouden. Adins is de investeerder, Bert Vanhalle (ex restaurant De Geit) runt de zaken dagdagelijks, Olivia en Antony Adins (kinderen van Frank) volgen de zaken mee op.   

Frank Adins, ondernemer met een verbazend breed netwerk, is bekend als de man achter de logistieke groep Transuniverse die jaar na jaar blijft groeien. Inmiddels heeft Transuniverse, naast de thuisbasis in Wondelgem, al eigen bijhuizen in Lille, Parijs, Valence, Tanger, Casablanca en het Roemeense Constanza.

Maar Adins ontpopte zich in de loop der jaren ook tot een ‘eventondernemer’ met zijn eigen Ferme d’Ecavée in de wondermooie regio rond Doornik. Toen Adins destijds de site en het bijhorende landschapspark kocht, beloofde hij er een pareltje van te maken. Zo is ook gebeurd.

Ferme d’Ecavée – zo genoemd op basis van historische opzoekingswerk dat teruggaat tot in de zeventiende eeuw –  is vandaag een multifunctionele ‘Heerlijkheid‘, die kan gebruik worden voor huwelijks- of familiefeesten, maar ook voor seminaries in een eerder unieke setting. Wie er nog niet was, kan er zijn ogen de kost geven. Nu volgde ook de kers op de taart met een nieuwe gebouwde en mooi in het geheel opgaande zomer- en winterbar met aansluitende bucolische tuin, alsook met een wijn degustatieruimte met de toepasselijke naam Baravin. De aanpalende landschapstuinen, de sfeervolle verlichte rietvelden en een natuurvijver geven de hele site een zinnenstrelende aankleding.

Focus ook op bedrijven

Adins zelf blijft er, zijn persoonlijkheid getrouw, rustig bij, net als zijn vennoot Bert Vanhalle. Maar ze zijn ook terecht fier: “Onze brasserie Bavette krijgt de beste quoteringen en in de hele regio is er geen enkel viersterrenhotel dat zo hoog scoort op de rankings van onafhankelijke waarnemers”, zeggen Adins en Vanhalle. “Meer en meer willen we het geheel ook aanbieden aan bedrijven die eens iets totaal anders willen voor hun seminaries.”