Aan de basis van het masterplan ligt een overeenkomt tussen eigenaar Frank Adins (bekend ook als ondernemer van de logistieke speler Transuniverse Group) en de West-Vlaming Bert Vanhalle, een door de wol geverfde ondernemer in horeca-zaken. Hij baatte tot voor kort nog het bekende en succesrijke restaurant De Geit (Zwevegem) uit. “Adins blijft eigenaar van het onroerend goed, maar ik krijg een in gebruik stelling met een looptijd van vijftien jaar”, aldus Bert Vanhalle. “We willen met elk nieuw initiatief het betere werk afleveren.”
Het nieuwe restaurant Bavette zal een bistro-formule aanbieden. Het aanpalende hotel zal 14 kamers tellen en zal geafficheerd worden als een ‘charmehotel’. In de ondergrondse wijnbar zullen partnerbedrijven uit de sector klanten kunnen uitnodigen en er wijndegustaties organiseren. Volgens Bert Vanhalle is het de bedoeling om medio november een en ander te openen. “Noem het maar een Efteling voor volwassenen”, lacht Bert Vanhalle.
De investering voor een niet nader genoemd bedrag zorgt uiteraard voor een pak nieuwe jobs, een vijftiental in totaal. “We zijn nu volop bezig met rekruteren, wie wil kan zich melden”, aldus Vanhalle. “Uiteraard zal meertaligheid een vereiste zijn.