De Nolf Francis

Francis De Nolf (MonaVisa) pakt uit met unique selling proposition

ROESELARE - Francis De Nolf, zaakvoerder en eigenaar van de Roeselaarse kmo MonaVisa, pakt uit met een unique selling proposition: een ‘akoestisch belevingscentrum’. MonaVisa, de marktleider in akoestische spanplafonds en -wanden, wil tegen eind dit jaar de karwei geklaard hebben. Binnenhuisarchitecten, architecten, particulieren en professionelen zullen er op een unieke wijze ervaring kunnen opdoen omtrent akoestiek. Het wordt tegelijk ook een showroom en evenementenlocatie die kan worden afgehuurd voor familie- of bedrijfsfeesten en allerlei events. "Gedaan met roepen naar de andere kant van de tafel om elkaar goed te kunnen verstaan", aldus Francis De Nolf.

Francis De Nolf, zoon van Roularta-boegbeeld Rik De Nolf, heeft bij MonaVisa nog meer in petto. Ook de kantoren van MonaVisa en het magazijn, die nu verspreid liggen in Roeselare en Ledegem, komen samen op deze nieuwe site. Over enkele maanden worden de werkzaamheden aangevat. Eind 2024 nemen alle medewerkers hun intrek in dit indrukwekkende gebouw van 1.350 m² dat volledig omgeven zal zijn door natuur. Een symbolisch moment, want eind 2024 viert het bedrijf ook nog eens zijn 20-jarig bestaan. Francis De Nolf nam de zaak enkele jaren terug over.

Het ‘MonaVisa Acoustic Experience Center’ wordt een multifunctionele belevingsruimte waar zowel (binnenhuis)architecten, particulieren als professionelen terecht kunnen om verschillende soorten akoestiek en design te ontdekken. Ondanks dat het centrum bestaat uit gepolierd beton en grote glasramen, zullen speciale vormen en innovatieve materialen zorgen voor een ongeëvenaarde akoestische ervaring.

Duurzaam geheel

Het revolutionaire gebouw wordt ook op vlak van duurzaamheid toonaangevend door het gebruik van vloerverwarming, zonnepanelen en een warmtepomp. Maar ook innovatievere technieken, zoals duurzame en circulaire sandwichpanelen met thermische functie en klimplanten die isolerend werken voor het magazijn, worden mee in het ontwerp geïntegreerd.

“Het project wordt uit de grond gestampt op een kleinschalig industrieterrein, maar toch zal het omgeven zijn door natuur”, aldus Francis De Nolf. “Meer dan 10% van de totale oppervlakte wordt voorzien van wadi, inheemse bomen, wilde bloemen en bloembollen, nestkasten en ander diervriendelijk comfort. We willen daarom het gebouw en de omliggende omgeving ook opzetten voor natuurgidsen die er rondleidingen kunnen organiseren.”