ForFarmers is een beursgenoteerde Nederlandse multinational en een referentie in de sector van de veevoeders. Met een omzet van 40 miljard euro en een aanwezigheid in 5 West-Europese landen is ForFarmers een gigant.
In 2005 maakte het bedrijf, na overname van een bestaande verwerkingsfabriek voor veevoeders, zijn entree op de Belgische markt met een eigen filiaal in Izegem en later ook in Ingelmunster. Landbouwbedrijven van over heel België, maar ook uit Nederland en Noord-Frankrijk, zijn afnemers van het hoog aangeschreven pakket aan veevoeders dat deels in Izegem en deels in Ingelmunster klaar wordt gemaakt. In de beide sites wordt op weekbasis zo’n 5.500 ton aan veevoeders gebruiksklaar gemaakt. Voorlopig nog want nu wordt de capaciteit gecentraliseerd op één site (Izegem) en meteen ook danig uitgebreid, middels een investering van zegge en schrijve liefst 4,5 miljoen euro. Tegen begin 2023 moet de new look site operationeel zijn.
Geplaagde landbouwsector
“De bedoeling is om groter te worden maar ook om efficiënter en moderner te werken, met oog voor duurzaamheid”, aldus de jonge high potential Stijn Debu (tot in 2021 nog aan de slag bij IVC, onder meer in de VS). “ForFarmers staat bekend om zijn hoge kwaliteitsproducten, welnu wij willen de lat nog een pak hoger leggen, in het belang van de landbouwers die vragen om dergelijk aanbod. Waar iedereen de mond vol heeft over prijsverhogingen, zullen wij middels deze strategische zet de prijzen aantrekkelijker kunnen maken. Onze grote sterkte zit in het ontwikkelen en produceren van voeders in de vorm van total feed oplossingen. Met als gegarandeerd resultaat: een beter rendement en een gezondere veestapel.”
En of het niet getuigt van lef en moed om als toeleverancier van een in onze contreien geplaagde sector (de landbouw) toch nog te investeren? “We willen via kwaliteit blijven het verschil maken in de toch behoorlijk concurrentiële markt, en vergeet ook niet dat 70 procent van de landbouwbedrijven niet geviseerd is en dus meer werk zal hebben”, aldus nog Stijn Debu.