HR-dienstverlener Flexpoint start een nieuw uitzendkantoor in Kortrijk (Veemarkt). Het netwerk van Flexpoint telt inmiddels een 30-tal vestigingen in België. De gunstige ligging en de economische ‘power’ van de regio gaven hierbij de doorslag. De opening van het nieuwe kantoor in Kortrijk is een belangrijke stap die kadert in de toekomstplannen van Flexpoint. Veerle Depoorter (regiomanager Flexpoint België) legt uit: “We willen doorgroeien tot een landelijke speler door ons te vestigen op de belangrijkste economische knooppunten. Kortrijk mag daarin niet ontbreken. De stad voert niet alleen lokaal, maar ook exportgericht een innoverend beleid. Bovendien is Kortrijk een stad die jonge, startende ondernemers volop kansen biedt – onder meer met het Kortrijk Zaait-project – en zijn er meerdere hoogwaardige bedrijventerreinen in de omgeving.”
Wie de economische indicatoren van West-Vlaanderen bekijkt, kan vaststellen dat de provincie steevast betere groeicijfers voorlegt dan de gemiddelde cijfers van het Vlaamse Gewest. Veerle Depoorter: “De innoverende initiatieven in de regio zijn niet te stoppen. Onze focus en specialisatie ligt op profielen voor office, industrie en logistiek en transport. Het is dus een weloverwogen keuze om ons hier te vestigen. In het kader van de toenemende grensarbeid vanuit Frankrijk kan Flexpoint bovendien beroep doen op de skills van en de portefeuille aan uitzendkrachten van zusterbedrijf Trace, vlak over de taalgrens. Zo krijgen we vaste voet aan de grond in de regio met alle voordelen voor onze klanten, bedrijven én uitzendkrachten.”
Het kantoor in Kortrijk wordt geleid door HR-businesspartner Wim Huysentruyt en HR-consultant Marie Verlinde. Samen met Veerle Depoorter biedt het kantoor Kortrijk haar klanten zo meer dan veertig jaar ervaring in de sector. Zij belichamen de proactieve houding in de Flexpoint-filosofie waarmee de rollen als het ware worden omgedraaid: “We vertrekken vanuit de competenties van de uitzendkracht en gaan op zoek naar de juiste werkgever. We zijn er van overtuigd dat dit de juiste richting is”, zegt Wim Huysentruyt.
Economisch gaat het goed in de regio, een aantal profielen geraken vlot ingevuld, maar hoe zit het met de rest? Veerle Depoorter: “Ik pleit ook voor meer realiteitszin, want we zijn de voorbije jaren gaan ‘over-rekruteren’ en ‘over-selecteren’. De analyses, competenties, assessments, loopbaantrajecten, trendrapporten, digitalisering en vele andere tools hebben onze kijk op HR enorm verrijkt. Maar het daaruit voortvloeiend ‘vakjesdenken’ veroorzaakt een filtergedrag dat uiteindelijk geen enkele oplossing meer biedt. Mijn boodschap voor werkgevers en werkzoekenden is daarom: back to basics, beperk je tot een drietal basisvereisten en stel je open voor al het overige. “