BRUGGE – De sympathieke en hard werkende tweesterrenchef Filip Claeys van het bekende Brugse restaurant De Jonkman, zag zoals alle horeca-uitbaters ook zijn zaak stil vallen. Zoals nu haast iedereen, startte hij ook met een take away service. Maar Claeys wil, zodra de restaurants de deuren opnieuw mogen openen, ook nog een stap verder gaan met een nieuw aanbod: home cooking als het ware georchestreerd door de chef himself.
De lockdown mag dan wel op zijn einde lopen, voor de horecasector blijft het nagelbijten en wachten op een herstart. Positief ingesteld als ze zijn, hebben veel eigenaars van horecazaken van de nood een deugd gemaakt en de zaken omgegooid via een take away-fomule. Een concept dat aanslaat bij de klanten die vaak de band met hun favoriete eethuis missen. Ook Filip Claeys, die op zijn kokmuts kan pronken met twee sterren, heeft deze formule al aangeboden onder eigen naam: ‘Filip Claeys, lekker en eenvoudig thuis’. In het geval van Filip Claeys gaat het om eenvoudige schotels aan 20 euro
Nu wil Claeys niet alleen meeneem dagschotels aanbieden, maar ook zijn hoogst eigen diensten via het nieuwe concept De Jonkman@home, waarbij hij zelf aan huis gaat koken. Daarmee wil hij naar eigen zeggen inspelen op de behoefte van mensen om in eigen samen te cocoonen. Filip Claeys hoopt dat hij via én de take away én De Jonkman@home zijn eigen team ook zoveel mogelijk aan het werk kan houden. Maar eerst moet de overheid dringend duidelijkheid scheppen over de heropening.