de-vossenberg-aug-21

Familie Vandendries heropent De Vossenberg

KORTEMARK - Het wel bekende domein De Vossenberg heropent begin september de deuren, nadat de vorige uitbaters - officieel omwille van corona - de handdoek gooiden. De Vossenberg is eigendom van de familie Vandendries, die nu nieuwe uitbaters heeft gevonden in de persoon van Paul en Alexander De Witte.  Luc en Annie Vandendries (onder meer bekend van het culinaire bootrestaurant De Normandie in Oostduinkerke) zeggen de de toekomst van de Vossenberg opnieuw vol vertrouwen tegemoet te zien.

De broers De Witte zijn afkomstig uit Kortemark en gaan er ambitieus tegenaan. Paul De Witte (29) is een zelfstandig ondernemer en nieuwe uitdagingen schrikken hem niet af. Zijn broer Alexander (33) werkt al meer dan tien jaar in de horeca (onder meer voor horeca-ondernemer Rudy Maes).

De broers De Witte willen De Vossenberg uitbaten als een 100 procent event- en feestlocatie voor bedrijfsbijeenkomsten, huwelijken of babyborrels. Eind september gaat ook het hotel open. “Ons enthousiaste team is ‘ready’ om de partyhonger te stillen”, aldus Paul De Witte die samen met zijn broer dus het handelsfonds in beheer neemt. “Vanaf 4 september zwaaien onze deuren open. De boekingen lopen vlotjes binnen. Vanaf 12 september zullen er ook brunches doorgaan op zondagmiddag. Vanaf november pakken we uit met speciale thema avonden in een bijzonder kader. Gasten zullen in een salonsetting kunnen genieten van een lounchervaring gekoppeld aan een culinair festijn. Met telkens een andere gastchef zullen we de gasten verwennen. Alle mogelijke zaken kunnen op het menu staan, maar telkens iets anders.”

De familie Vandendries was al maanden achter de schermen aan het werk om het domein klaar te stomen voor de heropening. “Deze twee enthousiaste, jonge mannen beschikken over de juiste ervaring en skills om de zaak te runnen”, zegt Luc Vandendries. “Samen met een geolied team willen ze er 100% voor gaan. De Vossenberg – ons levenswerk, dat ons zo nauw aan het hart ligt – is in goede handen.”