De goed geschoolde Julie Depypere is inmiddels al tien jaar aan boord en neemt nu beetje bij beetje de fakkel over. De voorbije zomer legde ze haar investeringsplan voor. Een bijzonder ingrijpende operatie moet het worden, zo liet Julie Depypere eerder al verstaan.
Sint-Bernardus brouwerij krijgt een grondige facelift, zoveel is duidelijk. Er komt een nieuwe bottelarij in een gloednieuw gebouw. Dit gaat ook gepaard met een nieuwe lijn om de flessen te wassen, een nieuwe etikettenmachine en een verse afvullijn. Veel staat ook in het teken van een grondige automatisatie, waarbij bakken bier gemakkelijk behandeld en getransporteeerd kunnen worden.
Sterke groei
Brouwerij Sint-Bernardus kent onder de familie Depypere een sterke groei. Van een productie van 8.000 hectoliter per jaar eind de jaren negentig tot een capaciteit van 45.000 hectoliter nu. Dankzij de nu geplande investeringen wordt ook dat cijfer opgekrikt. De brouwerij uit de Westhoek is vandaag goed voor een omzet van circa 12 miljoen euro. De West-Vlaamse bieren worden uitgevoerd naar 77 landen.
De voorbije jaren werd al geld vrijgemaakt voor een betere marketing, alsook voor de bouw van Bar Bernard, een brasserie die op een unieke manier boven de Westhoek en over de Belgisch-Frase grens uitzweeft. Gouverneur Carl Decaluwé noemde het ooit één van de mooiste sites van de hele provincie West-Vlaanderen.