Rogia

Familie Demeyer oogst nu al lof voor zijn Brugse whisky in spe

BRUGGE - Officieel kan een likeur pas na drie jaar de titel van whisky dragen. Vader en zoon De Meyer (Bugse Whisky Company) zien daarom verlangend uit naar 2022, maar nu al krijgt hun brouwsel alle lof toegezwaaid van diverse whiskyspecialisten. Whisky 'Made in West-Vlaanderen'.  

Thibaut en Peter De Meyer begonnen twee jaar terug aan hun grote avontuur: een whisky van West-Vlaamse bodem op de markt brengen. Voorlopig draagt het brouwsel nog het etiket van jonge malt, maar daar zal volgend jaar verandering in komen. Kenners hebben de Brugse whisky in spe nu al met alle lof overladen. En daar zijn Thibaut en Peter De Meyer best fier op. De twee merken die nu al in de betere Brugse zaken te verkrijgen zijn, kregen de naam Rogia (een verwijzing naar de Brugse Reitjes) en Ryggia mee.

Zoals in elk mooi ondernemersverhaal lag passie voor het product aan de basis. Thibaut is nog maar 25 jaar maar reeds een aantal jaar fanatiek met whisky bezig. Volgens hem wordt goede whisky quasi onbetaalbaar. “Daar willen we iets aan doen dus besloten we om zelf whisky te maken”, aldus vader en zoon. “Van bij het begin was het duidelijk dat we ook onze stad willen betrekken bij onze onderneming.  We zijn fier op onze mooie stad en daarom willen we die ook centraal zetten.  Echte Brugse whisky, gemaakt in Brugge, gerijpt in Brugge en gebotteld in Brugge.”

Lek min liptje

De Brugse whisky is nu reeds te proeven in de Brugse Whiskycream.  “Oorspronkelijk hadden we de naam Lek min liptje  gekozen , maar dit was voor niet Bruggeling niet te lezen of uit te spreken”, zeggen de ondernemers achter dit verhaal. Het drankje met 17° alcohol is toegankelijk voor zowel dames als heren.  De smaak is romig met fijne toetsen van vanille, koffie en karamel.  Perfect met een ijs klompje of als basis voor een Smoky Dream of een Brugse Martini.