The Corn zal, eens het hotel volledig operationeel is, zestig kamers tellen die aangestuurd worden met de modernste technologische uitrusting. Het aanbod is zeer divers, tot familiekamers toe. Het nieuwe viersterrenhotel moet binnen de kortste keren ook een restaurant op niveau herbergen.
“Het was bepaald geen eenvoudige klus om dit project te realiseren”, aldus Theo De Jonckheere. “Aan de basis waren er wel tien verschillende percelen grond, met andere eigenaars. Het was puzzelen om alles te stroomlijnen. Nu we geslaagd zijn in onze opdracht, zijn we best fier. Alles bijeen is ruim 5 jaar voorafgegaan aan de realisatie van dit project. Er was héél veel geduld voor nodig. Maar Nieuwpoort kon een viersterrenhotel best wel verdragen. Dat weten we uit ervaring, want we baten al jarenlang een ander hotel (drie sterren) alsook een kleinere horecazaak uit in hartje Nieuwpoort. De kust is niet langer een seizoensaangelegenheid. Nu komen mensen het hele jaar door naar de kust en die toeristen of verblijvers vragen aangepaste accommodatie.”
West-Vlaams verhaal
De broers De Jonckheere en twee van hun kinderen doen de niet geringde investering via de familiale holding Lighthouse Invest. Zij deden bij de bouw vooral, zo niet uitsluitend, beroep op West-Vlaamse expertise. Het Oostkampse bouwbedrijf Constant Deblaere was hoofdaannemer, de Oostduinkerke architect Pieter Popeye zat aan de tekentafel, Erwin Vermeersch uit Koksijde nam het bouwtechnische aspect voor zijn rekening en het Oostende D-Zajn van Julie Dereu draafde op voor de binnenaankleding. “Met elk van hen hadden we een prima samenwerking gebaseerd op professionalisme”, benadrukt Theo De Jonckheere.
Om de toch niet geringe investering van het hotel optimaal te rentabiliseren, bouwen de broers De Jonckheere on top van het hotel ook twintig luxeflats, die op vandaag zonder onderscheid de deur uit zijn.