Wiscoutre is de voornaamste mousserende wijn van het domein, en is heel lekker als aperitief. De wijn is fris en aromatisch, en weerspiegelt perfect het Heuvellandse terroir. De naam Wiscoutre refereert naar de oude Frankische benaming van het dorp Westouter waar de wijn gemaakt wordt. Begin december, kreeg dezelfde wijn nog een zilveren médaille en een score van 90 op 100 op de ‘International Wine Challenge’ in London (www.internationalwinechallenge.com/).
Wijnbouwer Martin Bacquaert is uiterst fier en dankbaar op zijn team. Hij beseft echter ook dat hij dit te danken heeft aan de geschikte bodem op de flanken van de Rode en Zwarte Berg en de gunstige weersomstandigheden. De hedendaagse klimaatsverandering zorgt voor meer en meer uitdagingen in de wijnbouw. Er zijn meer en meer weersextremen, maar de nabijheid van de Noordzee zorgt voor een buffer zodat er minder lentevorst is en meer getemperde temperaturen. De wijn Wiscoutre is ondertussen bij sommeliers en in sommige horeca-zaken een gevestigde waarde.
De familie Bacquaert begon vijftien jaar terug van nul met wijnbouw in de Westhoek.