En nu: de e-butcher!

Vaderenzoon

Een beenhouwerij die ook het internet gebruikt als commerciële tool. Daar mankeerde het misschien nog aan. Alvast in Koksijde is het fenomeen nieuw dankzij de “e-butcher”. De initiatiefnemers, vader en zoon Debouver, bieden een platform aan voor wie van exclusieve producten geniet. Heerlijke Wagyu-Kobe, Black Angus of Rubia Gallega of misschien wel pata negra. Achter het concept zit een West-Vlaamse familie met een hart voor het slagersvak en een neus voor zaken. August Eeckhout begon in 1885 als traditioneel ambachtelijk beenhouwer. Zijn liefde voor het authentiek product gaf hij later door aan zoon Michel die op zijn beurt de knepen van het ambacht leerde aan zoon Fernand. In 1989 stapte schoonzoon Rik Debouver mee in. Zijn universitaire economische opleiding kwam goed van pas. Vernieuwing, verfijning en vers werden de sleutelwoorden. Zo organiseert hij exclusieve workshops ‘Meattasting’ waarbij de aanwezigen uitgebreid kunnen proeven.

Zoon Jef Debouver, een echte digital native, besloot nu dat de tijd rijp was voor the Gustor Meat Boutique, één van de eerste Belgische online beenhouwerijen met een aanbod exclusief vlees, dat niet standaard in een beenhouwerij te vinden is. Het idee erachter is hetzelfde als dat van de slagers toonbank op een boogscheut van de zee. Alleen het beste van het beste komt erin. Het aanbod van Gustor begint waar dat van de traditionele slager stopt. De Gustor Meat Boutique levert het exclusieve vlees bij iedereen aan huis. Via een gespecialiseerde transportfirma kan het aanbod goed gekoeld en binnen de 24 uur geleverd worden, overal in België, maar ook in Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. “Wij versturen altijd vers, nooit diepgevroren”, onderstrepen Rik en Jef Debouver. (KC)