In mei 2019 maakte het echtpaar bekend dat ze de zaak zouden overlaten. Piet en Ann Lecot besloten toen de fakkel van ’t Klokhof door te geven na veertig jaar trouwe dienst. Ondernemer Rudy Maes van de horeca groep Eccellenza was de koper van dienst en de nieuwe eigenaar.
’t Klokhof groeide uit tot een begrip in de brede regio. Piet was de meesterkok en banketmeester. Ann de ideale gastvrouw en de vrolijke kracht achter en voor de schermen. Een duo dat alle respect verdient. Na vier decennia namen ze -hoofd omhoog- in 2019 afscheid en beauté en verkochten ze pre corona hun geesteskind. Ann bleef evenwel de voorbije twee jaar nog professioneel meedraaien.
Place to be
Vier decennia lang was ’t Klohof de place to be voor ondernemers en families, voor organisaties en resto-adepten, voor Jan en alleman. Dat de hostellerie stand hield, was ook geen toeval. Ann en Piet toonde zich altijd klantvriendelijk en hielden ook voortdurend de vinger aan de pols door te vernieuwen, te herbronnen en te zorgen dat elke gast er niet alleen met een brede glimlach buiten stapte maar ook altijd graag terugkwam.
Een eventuele rondvraag bij West-Vlamingen naar de naambekendheid van ’t Klokhof zou ongetwijfeld verpletterend hoge scoren opleveren. Hostellerie Klokhof is en blijft een begrip als het om feesten en events gaat. Maar horeca is in de eenentwintigste eeuw ook een business in change. “De expertise van Eccellenza is dan ook welkom”, zei Piet Lecot daar over in 2019. Eccellenza kan prat gaan op horeca-realisaties als: Huyze Gezelle (Kuurne), Cleen Schardauw (St.Eloois-Winkel), Villa Kruyscalsyde (Pittem), Kasteel d’Aertrycke & Het Koetshuys (Torhout), De Hoop (Waregem) en Salons Cortina (Wevelgem). Met ‘Hostellerie Klokhof’ voegt Eccellenza nu naar eigen zeggen een nieuwe diamant toe aan zijn kroon.
Zaak met een verhaal
Piet Lecot startte als 21-jarige met restaurant Klokhof, in 1979 voor maximaal dertig mensen. ’t Klokhof kreeg twintig jaar geleden ook een hotel met negen luxekamers. Het restaurant met gastronomische keuken werd naar een capaciteit van 120 en later 300 mensen uitgebreid. Er kwamen tal van zalen bij. Pronkstuk is een mooi gedecoreerde feest- en evenementenzaal met mezzanine, voor tot 450 personen. De site had ook een helihaven.
’t Klokhof was niet alleen naam in de regio Kortrijk, maar tot ver daarbuiten. Niet alleen als eventzaal of voor horeca-doeleinden, maar evenzeer voor seminaries en conferenties. Ontelbaar is het aantal grote namen die hier voorbij kwamen.