KNOKKE – Uit een recent gepubliceerde klassering van beste Belgische restaurants, blijkt dat drie West-Vlaamse topchefs tot de fine fleur behoren. Het gaat om de eettenten Bartholomeus, Boury en Castor. De selectie werd gemaakt door Foodtaster.
Bartholomeus (Knokke-Heist) is de zaak van Bart Desmidt, geboren en getogen in Heist. Zijn grootvader was er visser. Zijn ouders hadden er op de dijk een speelgoedwinkel. Bart begon met zijn horeca-zaak toen hij 23 was en kreeg steun van zijn echtgenote Sandra. Bartholomeus staat op plaats vier.
Boury uit Roeselare vinden we terug op plaats negen. Tim Boury trok de kokmuts aan in 2010, toen hij amper 27 jaar oud was. Ook hier werkt de partner (Inge) mee in het herenhuis dat aanvankelijk gelegen was langs de Diksmuidesteenweg en in 2016 verhuisde naar een nabij gelegen villa aan de Rumbeeksesteenweg. Boury biedt een imponerende locatie met veel groen en ook 3 gastenkamers.
Maarten Bouckaert tot slot, van restaurant Castor (Beveren-Leie), is een nieuwe ster aan het firnament. In de klassering staat hij op nummer tien. Zoals we meer topchefs van de nieuwe generatie werkte Bouckaert eerst onder Peter Goossens als souschef in het Hof van Cleve. In 2016 tekende hij met zijn partner Stefanie Vandewalle voor een een nieuw hypermodern culinair restaurant.