Too Much Truth is een samenwerking tussen Elvama enerzijds en Michael Böll anderzijds. Elvama, opgericht en beheerd door de familie Vannevel, heeft zich altijd gericht op het selecteren van wijnen van alleen de meest vooraanstaande Zuid-Afrikaanse wijnhuizen. Dit streven naar excellentie heeft hen in staat gesteld om een uitgebreid assortiment wijnen samen te stellen dat de ware diversiteit en schoonheid van Zuid-Afrikaanse wijn weerspiegelt.
Michael Böll is eigenaar van een smallholding van vijf hectare in Stellenbosch die hij aankocht in 2013. Na enkele jaren de druiven van het domein te verkopen besliste Michael om één hectare Cabernet Sauvignon, toen de enige druif aangeplant op het domein, te rooien en Chardonnay, Malbec en Sangiovese aan te planten. Bij een goed glas wijn besloten Michael en Sebastian om samen de wijnkelder, die leeg stond sinds 2011, nieuw leven in te blazen en wijnen te maken van druiven op het domein. Sebastian heeft de liefde voor de wijn duidelijk van thuis (vader Luc) meegekregen.
Typisch West-Vlaams familiebedrijf
Sebastian heeft zijn diploma bachelor in Science, Viticulture and Oenology behaald aan de Universiteit van Stellenbosch gevolgd door een doctoraat in de oenology . Hij produceerde al een eigen gin en een kleine hoeveelheid eigen wijn in Stellenbosch. Zijn zus Margaux, de sommelier is, staat hem bij.
Alle wijnactiviteiten ressorteren onder het familiebedrijf Elvima, door Luc Vannevel opgericht in 2010. Hij bracht zijn uitgebreide ervaring als bedrijfsleider en bedrijfsconsulent in. De kinderen Sebastian en Margaux stapten later mee in de zaak. Margaux is verantwoordelijk voor interne verkoop en accountmanagement. Sebastian Vannevel speelt een cruciale rol bij het onderhouden van relaties met leveranciers in Zuid-Afrika en is nu dus ook de fiere wijnmaker van het Zuid-Afrikaanse ‘Too Much Truth’.
Diepe wortels
Het wijndomein waar de wijn wordt gemaakt heeft diepe wortels in de wijnwereld. Sebastian Vannevel, één van de weinigen in België met een doctoraat in oenologie, leidt het wijnmaakproces. Hij staat bekend om zijn toewijding aan het ‘take the bullshit out of wine‘-principe, waarbij de complexiteit van wijn begrijpelijk wordt gemaakt en toegankelijk voor iedereen die van een geweldig glas wijn wil genieten, zonder zich geïntimideerd te voelen.
De nieuwe wijnen, genaamd ‘Too Much Truth’ worden gemaakt van alleen de beste druiven van Elvama’s kleine boerderij op de hellingen van de Simonsberg Mountain in Zuid-Afrika. Deze druiven worden duurzaam geteeld en op het hoogtepunt van hun rijpheid geoogst, wat resulteert in wijnen vol smaak en karakter. “Met ‘Too Much Truth’ willen we de wijnwereld op een nieuwe manier benaderen en ervoor zorgen dat iedereen kan genieten van uitzonderlijke wijn zonder in de valkuil van pretentie te vallen,” aldus Sebastian Vannevel.