De bekende slagersgroep Dierendonck uit Sint-Idesbald, gaat de boer op. In Brussel wordt nu ook een slagerij geopend. Het is de eerste maal dat Dierendonck buiten West-Vlaanderen investeert. De slagersgroep opende in 2015 een versnijdingsatelier in Veurne, goed voor een investering van 1,2 miljoen euro. In Nieuwpoort en Sint-Idesbald zijn er ook al twee beenhouwerijen. De Dierendoncks zijn aan de kust (Koksijde) ook eigenaar van een eigen restaurant (Carcasse).
In Brussel neemt Dierendonck zijn intrek in het pand van de Ierse slager Jack O’Shea. De zaak is gelegen in de bekende Dansaertwijk (Sint-Katelijnestraat). De groep rond CEO Henri Dierendonck (die de tweede generatie vertegenwoordigt) is globaal goed voor een omzet van om en bij de 5 miljoen euro en helpt veertig mensen aan werk. De slagersgroep staat bekend omwille van zijn uitmuntend vlees (West-Vlaams rood rund) dat wordt gekweekt op een eigen boerderij. Het aanbod vindt zijn weg al jarenlang naar de betere restaurants, zowel in eigen land als in het buitenland. Het familiebedrijf heeft een traditie die teruggaat tot in 1970 (toen gesticht door vader Raymond). Op termijn wil Dierendonck ook in Antwerpen uitpakken met een eigen beenhouwerij. (KC)