dierendonck kortrijk

Dierendonck neemt vliegende start in Kortrijk

KORTRIJK – Aan de vooravond van Wapenstilstand nam de bekende beenhouwerij Dierendonck de wapens op in Kortrijk. Hendrik Dierendonck opende er een nieuwe beenhouwerij die meteen een vliegende start nam, met soms al ellenlange rijen klanten.

Dierendonck heeft zijn thuisbasis aan de Westkust (Sint-Idesbald) maar slaat ook zijn vleugels uit. Kortrijk stond op het verlanglijstje en is de vierde vestiging. Eerder werden er al ambachtelijke beenhouwerijen geopend in Nieuwpoort en Brussel, naast de thuisbasis in Koksijde (Sint-Idesbald). De zaak in Kortrijk wordt operationeel gerund door Pascal De Smedt uit Moeskroen, een man die gepokt en gemazeld is in het vak.

Zaakvoerder Hendrik Dierendonck wil drie sleutelelementen combineren: traditie, topkwaliteit en vakkennis. Voeg daar nog een mateloze passie voor vlees aan toe en de cirkel is rond. Dierendonck zegt dat het sinds 1970 ononderbroken zoekt naar het beste vlees. Dat vlees wordt zowel gevonden in eigen West-Vlaanderen (West-Vlaams Rood) als in de rest van Europa. Eén van de laatste ontdekkingen van Dierendonck betreft vlees van het Menapische varken, een Vlaams oervarken. Hendrik Dierendonck wil samen met de Gentse Universiteit de kwaliteit van het streekproduct helemaal op punt stellen.