De populaire en gelijktijdig ook gereputeerde West-Vlaamse slagerij Dierendonck opende zopas zijn nieuwe versnijdingsatelier in Veurne. Dat gebeurde in aanwezigheid van minister-president Geert Bourgeois die een bezoek bracht aan CEO Hendrik Dierendonck. Met de investering is een bedrag van maar liefst 1,15 miljoen euro gemoeid. De Vlaamse overheid komt over de brug met een subsidie of steunmaatregel van 150.000 euro. Geert Dierendonck zegt dat hij met deze uitbreiding definitief de stap kan zetten naar een groothandel in vlees, evenwel zonder de ambachtelijke roots te verloochenen.
Dierendonck is een begrip in het milieu. Vooral de betere restaurants zijn hier kind aan huis. Het familiebedrijf heeft een traditie die teruggaat tot in 1970 (toen gesticht door vader Raymond) en bestaat vandaag uit twee slagerijen (Sint-Idesbald en Nieuwpoort) en één vleesrestaurant (Carcasse in Koksijde). Wie vlees denkt, zegt Dierendonck. Het nieuwe versnijdingsatelier zorgt voor een bijkomende dimensie. Sinds 2001 wordt de groep Dierendonck (5 miljoen euro omzet, 38 medewerkers) in de tweede generatie geleid door Hendrik Dierendonck. Hij zorgde voor een grote sprong voorwaarts. Het versnijdingsatelier vindt een onderkomen op de industriezone van Veurne. Op termijn wil de west-Vlaamse groep eventueel ook beenhouwerijen openen in grootsteden zoals Antwerpen of Brussel. (KC)