ROESELARE – Het Roeselaarse Desotec werkte de voorbije weken intensief mee aan het project met de codenaam ‘Hope’. Hope is een hoogstaand en hoopgevend initiatief van verschillende chemische bedrijven en heeft als doel bio-ethanol te zuiveren. Met de gezuiverde bio-ethanol kunnen snel en op grote schaal desinfecterende én ook kwalitatieve handgels geproduceerd worden.
In de komende maanden zullen grote oplages desinfecterende handgel nodig blijven om goeie handhygiëne te kunnen waarborgen in het dagelijkse leven. Dit is één van de belangrijkste elementen om Covid-19 te bestrijden.
Desotec heeft dit project ondersteund met een gratis piloot-installatie, die ondertussen al tienduizenden liters geproduceerd heeft. Nu is men druk in de weer om een full-scale installatie uit te rollen. Daardoor kan dit project geschaald worden op Europees niveau en zullen er honderdduizenden liters per week geproduceerd worden. “We zijn enorm trots om te zien dat onze mobiele actievekoolfilters voor chemicaliën ingezet kunnen worden voor dit goede doel”, aldus de trotse CEO van Desotec, Mario Hertegonne.
Snelgroeier helpt milieu
Desotec werd in 1990 opgericht door de dynamische broers Bart en Peter Sobry. Vandaag is het bedrijf een toonaangevende Europese aanbieder van mobiele filtratietechnologie door middel van een uniek en circulair serviceconcept. Sinds augustus 2017 maakt Desotec deel uit van het Zweedse private-equitybedrijf EQT, waarmee het zijn pan-Europese bedrijfsgroei heeft versneld. Dit resulteerde voor 2019 in een aanhoudende procentuele groei met dubbele cijfers en een omzet van meer dan 75 miljoen euro.
Via diepgaande expertise van industriële toepassingen en continue investeringen in mobiele filters, gecentraliseerde reactivatiecapaciteit en goed gepositioneerde Europese hubs, verzekert Desotec dat de Europese industrie kan voldoen aan de toenemende regelgeving voor een beter en schoner milieu.