Inmiddels 8 jaar al sinds Vincent Van Quickenborne (toen als burgemeester), Vincent Tan en het bestuur van KV Kortrijk een grootscheepse persconferentie organiseerden om het nieuwe stadiondossier aan te kaarten. De begeestering was groot maar de weg er naar toe vooral vaag.
Het bewuste persmoment vond symbolisch plaats op Evolis, en na de babbel trok iedereen naar een terrein op Evolis dat werd voorbehouden om het nieuwe stadion te ontvangen. Ter info: dat terrein wordt volgens de bestuurders van Leiedal ook tot op vandaag nog altijd gereserveerd voor een eventuele komst van KV Kortrijk.
Wachten op Godot?
Het stadsbestuur zwaaide sinds die bewuste dag in 2016 ook al met plannen, studies en visuals om het dossier de nodige grondslag te geven. Evolis en Kortrijk XPO werden weerhouden als de twee enige sites die het stadion konden herbergen, zo luidde het officieel. Maar concreet, neen, dat werd het nog nooit.
Sinds kort duikt nu ook een derde piste op, aldus meerdere bronnen dicht bij het dossier: het Guldensporenstadion zelf. Afbreken en heropbouwen naar de normen van nu. Die piste kan alvast rekenen op de nodige sympathie en steun van een groot deel van de achterban van KV Kortrijk, inclusief de supporters. De historische band met de Meensensteenweg heeft voor KV Kortrijk zelf ook een hele betekenis.
Afwachten nu wat het nieuwe stadsbestuur zal beslissen. Afwachten en hopelijk niet verder wachten op Godot. Want van alle eersteklasseclubs uit het Belgische profvoetbal heeft KV Kortrijk zonder veel twijfel allicht de minst fraaie of minst moderne accomodatie, hoe sympathiek en zelfs gezellig het stadion ook kan ogen op hoogdagen.