Hoe zijn jullie op het idee gekomen voor dit product?
Joost Debeuckelaere: Ik had een droom. Toen ik van school kwam, ging ik naar mijn vader met de vraag om zelf chips te produceren. Op één of andere manier is het er dan niet van gekomen. Het idee bleef wel altijd hangen omdat we onder andere gespecialiseerd zijn in de handel van aardappelen voor de chipsindustrie.
Lees ook: Vijf kandidaten voor ‘Hét product van West-Vlaanderen’ zijn bekend
Waarom zijn jullie zo trots op specifiek dit product?
Joost Debeuckelaere: Als enige producent in Vlaanderen produceren wij ambachtelijke Waltson chips. Van bij de start zijn we op zoek gegaan naar allergeen- en glutenvrije chips. Wij werken op een duurzame manier waar we het minimum van water gebruiken, onze energie via onze zonnepanelen wordt opgewekt, de gebruikte zonnebloemolie wordt gerecycleerd en de uitgesorteerde aardappelen worden gebruikt als veevoer. Wij zijn ook bijzonder trots om erkend te zijn als 100% West-Vlaamse producent en het HIB (Handmade In Belgium) label.
Wie zijn de voornaamste kopers van jullie product?
Onze kopers zijn de fijnproevers. Zij die de smaak van de aardappel nog weten te appreciëren. Daarom ook onze leuze: Potatoes with a flavour. We streven naar goudgele aardappelschijfjes met een unieke smaak en textuur. We zijn altijd op zoek naar een nieuwe smaak en zullen deze enkel op de markt brengen na een strenge selectie van onze meesterbakker. Onze Waltson Chips zijn te vinden in de delicatessezaken, groenten- & fruitwinkels, hoevewinkels, drankenhandels, traiteurzaken, gespecialiseerde retailer en zijn te vinden in gans België.