Destrooper Jules beste product

De zoektocht naar het ‘Beste Product van West-Vlaanderen’: Jules Destrooper pakt uit met een ‘unique selling proposition’

OOSTKAMP - Made in West-Vlaanderen presenteert één na één de vijf kandidaten die in aanmerking komen om de award 'Beste Product van West-Vlaanderen' te veroveren. Uitkomst tijdens een feestelijk event op 19 november in Mechelen. Jules Destrooper (Oostkamp, Ieper, Lo) pakt uit met zijn nieuwste innovatie: een natuurboterwafel met smeuïge vanillecrème, geperst tussen twee lukken (lukken zijn het originele succesproduct van Jules Destrooper). Jules Destrooper is sinds 2015 eigendom van de familie Vandermarliere (GT&Co) en wordt gerund door CEO Ives Depoortere.  

Met welk product dingen jullie naar de award ‘Beste Product van West-Vlaanderen’?

Ives Depoortere: We hebben een breed gamma aan producten, maar onze keuze viel finaal op onze nieuwe natuurboterwafels. Het product is net nieuw op de markt en is het resultaat van 2 jaar voorbereiding. Vandaag zijn we al binnen bij de grote retailers, zoals Delhaize, Carrefour en Colruyt. Dat zegt al veel, denk ik, want de lat ligt bij hen hoog als het over innovatie gaat.

Lees ook: Vijf kandidaten voor ‘Hét product van West-Vlaanderen’ zijn bekend

Hoe is die innovatie ontstaan?

Ives Depoortere: Alles begint bij een idee. Het was de marketingafdeling die er in eerste instantie mee op de proppen kwam. Innovatief was het in elk geval. Maar toch vergt dat een diepgaand marktonderzoek bij consumenten. Dat hebben we ook gedaan en met succes. Alles bijeen mag je twee jaar rekenen tussen het idee en de lancering van het product.

Waar wordt het gemaakt en hoe ziet het businessplan er uit?

Ives Depoortere: In Oostkamp hebben we geïnvesteerd in een nieuwe productielijn. In eerste instantie gaan we met dit product eerst de Belgische markt op. Volgend jaar zullen we het dan meenemen in onze exportportefeuille die zoals bekend zeer groot is. Zeg maar dat je het aanbod van Jules Destrooper terugvindt over de hele wereld.

(KC)