Een en ander blijkt uit cijfers die de krant De Tijd kon inkijken. Bauw-zwart boekte een recordomzet van liefst 137 miljoen euro. De netto winst klokte volgens de cijfers van 2019/2020 af op 24,5 miljoen euro. Wat die laatste parameter betreft deed Racing Genk het nog beter met 29,1 miljoen euro (op een omzet van 127 miljoen euro).
De cijfers zijn opmerkelijk, zeker voor wie vergelijkingen maakt. Anderlecht, de sportieve rivaal van Club Brugge, boekte een recordverlies van 36 miljoen euro. Qua omzet haalt Club Brugge ruim 50 miljoen euro meer dan bijvoorbeeld Standard Luik en amper 25 miljoen euro minder dan het grote Ajax Amsterdam (dat bovendien een spaarpot heeft van liefst 228 miljoen euro).
Drie goede redenen
De goede cijfers van Club Brugge hebben een aantal grote redenen. De deelname aan de Champions League (goed voor 35 miljoen euro) is er één van. Club doet nu al voor de derde opeenvolgende maal mee aan het kampioenenbal. Tweede oorzaak: het geld van binnenkomende transfers was goed voor 52,4 miljoen euro. Denk daarbij aan het verkasten van spelers als Wesley, Danjuma of Denswil. Terwijl er relatief weinig werd aangekocht. Een derde verklaring komt van het match day-effect. Bij thuiswedstrijden, en in normale omstandigheden, komt er voor 72 miljoen euro in kassa via sponsoring, merchandising en tv-gelden.
Zware schuldenlast
Uit de cijfers blijkt nog dat Club Brugge een eind vermogen heeft van 44 miljoen euro en dat er er in het laatste boekjaar beduidend meer premies en lonen moest uitbetaald worden (46,3 miljoen euro tegenover 34,5 miljoen euro het jaar voordien). Finaal torst Club ook nog een schuldenlast mee van 61,3 miljoen euro (tegenover 42 miljoen euro het jaar voordien). Het management van Club Brugge meent dat de gevolgen van corona niet al te zwaar uitvallen, omdat de spelerslonen herbekeken werden.