cremerie francois

Cremerie Francois schept voortaan ook ijs in Knokke

KNOKKE – Op paasmaandag 22 april opent Cremerie François, het bekende ijssalon uit Sint-Niklaas en tevens het oudste van België, een verkooppunt aan de kust. Na Sint-Niklaas en Gent is Knokke-Heist de derde plek in Vlaanderen waar de iconische glacier een permanente vestiging opent. Om de start van de nieuwe zaak te vieren geeft François op paasmaandag 22 april maar liefst 1000 gratis ijsjes weg aan het gloednieuwe ijssalon in de Dumortierlaan. Een marketingstunt die kan tellen. 

Wie ooit proefde van het ambachtelijk ijs weet: it’s finger lickin’ good. Cremerie François is een gevestigde waarde voor liefhebbers van ambachtelijk gedraaid roomijs. Het is één van de weinige ijssalons waar de rauwe melk nog traditioneel in eigen huis wordt gepasteuriseerd. Het recept van founding father François uit 1928 is nog steeds de basis van het succes. Met de jaren werd de kaart wel uitgebreid met meerdere ijssoorten en legendarische coupes. Naast de klassiekers serveert François een reeks verrassende combinaties.

Christophe Penneman, de zaakvoerder van Cremerie François hoopt dat het nieuwe ijssalon zorgt voor een coup(e) de foudre bij het Knokse publiek. Er zal zowel binnen als buiten genoten kunnen worden van het (h)eerlijke ijs. “Een ijsje eten bij François, dat is een echt verwenmoment”, aldus Gunther Geerinck die het Knokse salon zal uitbaten. “Maar evengoed kunnen onze klanten ook al onze ijscoupes, -taarten en -blokken mee naar huis krijgen. Wie al wandelend wil genieten van een ijshoorntje kan terecht aan ons take-away luik. Klanten kunnen hetzelfde ijs als François uit Sint-Niklaas verwachten, het wordt hier ter plaatse gedraaid om het vers aan de klanten te kunnen serveren.”