Olivier Willems en partner Inge Richir werden ook dit jaar opnieuw door Gault & Millau opgenomen in de ‘Finest Chocolatiers in Belgium and Luxembourg’, gids 2022. Hun bekroning als ‘Chocolatier of the year 2021’ was zonder twijfel een erkenning voor het jarenlange harde werk en een titel die Olivier en Inge als Oostendse chocolatier met veel trots dragen.
Experimenteren met chocolade en smaken is één ding, maar ook continu verder werken aan de uitstraling, exclusiviteit en imago van de zaak zijn even belangrijk. Elke goede ondernemer heeft een gezonde portie groeiambitie en is dus bijgevolg steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen. Al 28 jaar is de vertrouwde winkel en atelier gevestigd ter hoogte van de Alfons Pieterslaan 120 in de prachtige Belle Epoque wijk van Oostende. Een plaats waar wonen, werken, de kinderen opvoeden en meegroeien in de zaak altijd centraal hebben gestaan. Een locatie die echter ook door de groeiende populariteit van de zaak te klein is geworden.
Gecontroleerde groei
“Wij willen groeien maar op een gecontroleerde manier zoals we dit al jaren doen”, aldus Willems. “Niet te snel en vooral goed bewust van onze eigen doelen en visie op kwaliteit. In die zoektocht naar een tweede winkel en atelier hebben we ons oog laten vallen op de Oosteroever. Een nieuwe en hippe stadswijk die de voorbije jaren is uitgegroeid tot ‘the-place-to-be’ voor ambitieuze ondernemers. Na een goed gesprek met Versluys Groep kwamen we al snel tot de conclusie dat we met onze tweede zaak en atelier een perfecte aanvulling vormen op de talrijke aanwezige interieur-, design-, food- en horecazaken. De unieke setting van de Oosteroever met zijn tot de verbeelding sprekende nieuwbouwprojecten in combinatie met het unieke maritieme karakter sprak ons enorm aan. Op deze nieuwe locatie zullen wij in de lente van 2022 een nieuw ‘atelier Oosteroever’ openen inclusief een tweede verkooppunt van ‘Olivier Willems Chocolatier’.