Het bedrijf van Peter Messely creëert een uniek smaakprofiel van klanten en medewerkers en bouwt aldus een schat aan informatie over persoonlijke smaken die het zal aanbieden aan partners. De business angels stappen aan boord met 75.000 euro aan kapitaal, maar zullen ook en vooral hun eigen expertise inzetten om het bedrijf te doen groeien en om verder kapitaal aan te trekken.
Inspirations Belgium is de start-up van de Roeselaarse ondernemer-chocolatier en -patissier Peter Messely. Zijn jarenlange ervaring en creativiteit leidden eerder tot creatief en zakelijk succes in de wereld van chocolade, gin en wellbeing-producten op basis van chocolade. Peter organiseert al enkele jaren workshops en evenementen waar hij deelnemers laat experimenteren met de vele facetten van chocolade. Collega’s en partners drongen erop aan dat hij zijn concept zou formaliseren in een nieuwe onderneming.
Grote kapitaalhonger
Het nog jonge Inspirations Belgium had uiteraard kapitaal nodig, maar ook ideeën van ervaren ondernemers om het concept te verbreden.
“Ik was door een opleiding al in contact gekomen met een IT-ondernemer en groei-coach die me aanraadde om het iChoc concept aan te vullen met datavergaring en -analyse om zo de business opportuniteiten ver boven de chocolade-ervaring uit te tillen.”, aldus Peter Messely. “Op die manier ontstaat een onderneming met een veel groter potentieel: wij kunnen klanten een schat aan informatie bieden die gerelateerd is aan smaakprofielen.”
Samen zijn de drie angels goed voor een investering van 75.000 euro. De investering is van cruciaal belang omdat de business angels de deur openen voor een meer ambitieuze kapitaalsronde waarbij de jonge onderneming in totaal 350.000 euro wil aantrekken. Het kijkt daarvoor naar Vlaio en PMV, maar wil vast en zeker ook meer BA’s met specifieke vakkennis aantrekken om het potentieel en de slaagkans nog te vergroten.