Op de dag dat de herfst begint (21 september) pakt de Brugse chocolatier Dominique Persoone (48) uit met een nieuw en gedurfd initiatief uit onder de noemer ‘Food Paradise Day’. Het concept komt tot stand na ruggespraak en samenwerking met de West-Vlaamse meesterkoks Filip Claeys (De Jonkman) en Rudi van Beylen (Hof ten Damme). Ook de stad Brugge zet er zijn schouders onder.
Food Paradise Day huurt het Brugse concertgebouw voor één dag af, en wil in de eerste plaats de leerlingen van de Vlaamse hotelscholen kennis laten maken met de nieuwste trends in de foodwereld, inclusief showcooking en getuigenissen van topchefs. Kortom: de foodwereld als een open boek. Dominique Persoone noemt het initiatief “een dagje kennis maken met het leven achter het fornuis”. De bedoeling is vooral het jonge volkje warm maken om hun initiële passie voor koken nog aan te zwengelen, zodat ze voor het beroep kiezen. Nu gaat volgens Persoone en zijn collega’s meesterkoks nog te gemakkelijk en te veel talent verloren.