Het is een hele eer om te worden opgenomen in de club van Mastercooks of Belgium. Dit jaar verwelkomt de vereniging 3 nieuwe Mastercooks: Tanguy De Turck (Le Vieux Château), Stefaan Lauwereins (VLASS) en Wouter Van Hoof (Hoeve Roesbeek).
Stefaan Lauwereins liet weten dat hij hoopt om ook jongeren te inspireren om de sprong te wagen in het vak van kok. In 1992 opende Lauwereins de deuren van zijn restaurant De Vlasschaard in Middelkerke. De zaak, zes jaar terug omgedoopt tot Vlass, groeide binnen de kortste keren uit tot een culinaire tempel aan de Noordzee. Zelf schrijft hij het succes toe aan één formule: steeds opnieuw zichzelf heruit vinden.
Vlass is een typisch familiaal horeca-bedrijf. De vrouw van Stefaan Lauwereins werkt mee als gastvrouw, net als zoon Kenzo (wijnkenner) en schoondochter Elien (aan het fornuis).
foto: archief Mediahuis