Capital@Work klas

Capital@Work Academy leert de ondernemers van morgen door het bos de bomen te zien

KORTRIJK - Voor het derde jaar op rij (met één onderbreking in het coronajaar) organiseert de gereputeerde beleggingsgroep Capital@Work in West- en Oost-Vlaanderen, alsook in Antwerpen, zijn eigen opleidingscyclus ofte Academy. Daarbij wordt unilateraal gemikt op een groep van beloftevolle ondernemers in een leeftijdscategorie tussen de 25 en de 45 jaar. Vooraanstaande keynote speakers brengen de jonge captains van morgen inzicht en wijsheid bij over het reilen en zeilen van het ondernemersleven en alles wat daar, vooral dan op financieel vlak, komt bij kijken. Want geld kan gelukkig maar ook ongelukkig maken.    

Gezien de grote respons voor de Capital@Work Academy is het zonneklaar dat er een grote vraag is vanuit de markt. In elke les wordt vooral dieper ingegaan op financiële zaken zoals hoe beleggen, accuraat fiscaal advies of diverse mogelijkheden om slim met eigen vermogen om te gaan.

“Er wordt in het vooruitzicht van een latere professionele loopbaan, zeer goed onderwijzend werk geleverd door scholen, universiteiten en door individuele leerkrachten en professoren”, zegt Vincent Lambrecht namens de Capital@Work Academy. “Maar een specifieke opleiding over geld, de beurs, ondernemerschap, belastingen, banken, verzekeringen en leningen, successie, overdracht van het familiebedrijf, enzovoort, komt jammer genoeg zelden of helemaal niet aan bod. Nochtans is dit zeer belangrijk en moet iedereen ooit belangrijke beslissingen nemen aangaande deze thema’s. Alle collega’s zijn ooit getuige geweest van situaties waarbij hoogopgeleide, intellectuele mensen, zich toch laten misleiden door emoties, verkeerde informatie of zelfs door adviseurs met minder goede bedoelingen. Net dat willen we met deze lessenreeks vermijden.”

Een kwestie van verantwoordelijkheid

Als iets te goed lijkt om waar te zijn, dan is het vaak een valkuil, zegt het spreekwoord. “Wij willen met deze vijfdelige lessenreeks jonge mensen met ambitie wijzen op hun verantwoordelijkheid”, aldus nog Vincent Lambrecht. “Een dubbele verantwoordelijkheid: enerzijds een verantwoordelijkheid tegenover het vermogen dat men verdient door arbeid en spaarzin, anderzijds ook een verantwoordelijkheid tegenover het vermogen dat jongeren mogelijks ontvangen van hun ouders, door schenking of erfenis. Ook zij hebben misschien ooit slapeloze nachten gehad om dit vermogen met veel inspanningen, stap voor stap op te bouwen. Daarom is het goed dat de volgende generatie ook goed wordt gebrieft.”