Ring Antwerpen

Brugse Ingenium helpt mee aan beter milieuplan voor Antwerpse ring

BRUGGE – De Stad Antwerpen wil met het overkappen van de ring niet alleen de leefbaarheid verhogen en de mobiliteit verbeteren, maar ook maximaal inzetten op de energietransitie. Het Brugse Ingenium van CEO Nicolas Vyncke onderzoekt in samenwerking met Agence Ter, TVK, Arcadis en Atelier Horizon welke rol de toekomstige ringprojecten kunnen spelen om Antwerpen tegen 2050 CO2-neutraal te maken.

De voornaamste focus van Ingenium bestaat er in om de Antwerpse ring als warmtetransportcorridor te laten functioneren. Bedoeling is om diverse warmtebronnen rond de stad (haven, verbrandingsovens, RWZI’s, industrie…) te linken aan de diverse warmte-afnemers, zoals de bestaande en nieuwe wijkwarmtenetten en grote gebouwcomplexen, in en rond de binnenstad en de omliggende districten. Ingenium stelt de ruimtelijke randvoorwaarden op voor de ontwerpteams van de ringprojecten om zo de warmtetransportcorridor op termijn te kunnen realiseren.

De studie en het ontwerp zullen een beter inzicht geven in de huidige en toekomstige water- en energiehuishouding van de stad en de impact van en op de nieuwe ringinfrastructuur, en zo een helder kader creëren voor investeringen, ontwerp- en beheerkeuzes in de komende decennia.

De Ingenium Group is een snel groeiend conglomeraat met 3 zusterbedrijven (Ingenium, Industrium en Electrium) en telt momenteel meer dan 90 medewerkers die actief zijn vanuit de sites in Brugge, Leuven en Gent. Daar komt nu ook Antwerpen bij en er zijn diverse vacatures beschikbaar. CEO Nicolas Vyncke is een neef van het broederpaar Vyncke (Peter, Dieter) dat de gelijknamige groep in Harelbeke leidt. Vorig jaar vierde Ingenium nog zijn vijftigste verjaardag.

Lees ook

  • BV
    20/12/2024
    Marivan
    Harelbeke
  • BV
    20/12/2024
    Magic Invest
    Meise
  • CommV
    20/12/2024
    Eti’ad
    Sint-gillis (bij-brussel)