WINGENE – De Brugse patissier, chocolatier en voedingsconsulent Vincent Bulteel is al een tijdje op zoek naar een manier om de negatieve effecten van chocoladeproducten op het lichaam tot een minimum te herleiden. Met Inca’cao maakt hij kwaliteitsvolle suiker- en koolhydraatarme chocoladeproducten die inmiddels te vinden zijn in meer dan 30 verkooppunten. Om verder te groeien haalde Inca’cao inmiddels 79.500 euro aan leningen op via een financieringscampagne bij WinWinner, waarvan het doelbedrag nu verhoogd wordt.
Inca’cao is nu klaar om de volgende stap te zetten om haar koolhydraatarme chocoladeproducten op grotere schaal te gaan produceren. De onderneming was daarom op zoek naar financiering om de hiervoor vereiste investeringen in toestellen, materialen en grondstoffen te kunnen doen. Oorspronkelijk wilde Inca’cao minimaal 50.000 en maximaal 75.000 euro ophalen via een crowdlendingcampagne bij WinWinner, waarbij investeerders een lening kunnen geven aan het ambitieuze bedrijf. Door het grote succes van de campagne -de teller staat momenteel op 79.500 euro en werd het maximale doelbedrag verhoogd naar 95.000 euro.
Alternatief voor suiker
Weinig mensen kunnen de verleiding van een lekker stukje chocolade weerstaan, maar helaas is er ook een keerzijde aan de medaille: de suiker en de koolhydraten in chocoladeproducten zijn niet goed voor ons lichaam. Vincent Bulteel, naast toppatissier en -chocolatier ook voedingsconsulent, wou zijn beroep nog blijven uitoefenen zonder de negatieve gevolgen voor de mensen die van zijn creaties eten. Hij verdiepte zich daarom in de chemische processen van het menselijke lichaam en zocht naar een oplossing.
Zo kwam hij met een vervangende oplossing voor suiker en bloem die quasi hetzelfde reageerde in recepten en geen negatief effect had op het lichaam (voor de nieuwsgierigen: helaas blijft het recept een goed bewaard geheim). Samen met IT-expert Dries Gaerdelen richtte Vincent Inca’cao op om de producten op de markt te brengen. Op dit moment hebben ze al 4 suiker- en koolhydraatarme smeerpasta’s en 7 notenboters op de markt. Daarnaast staan er nog heel wat nieuwe producten op de planning. Zo komt Inca’cao binnenkort naar buiten met maar liefst 40 verschillende chocolades. Deze zijn koolhydraatarm en bevatten collageen voor het versterken van de huid en octaanzuur voor de aanmaak van een zuivere energie/brandstof voor het lichaam.
“Met onze chocoladeproducten willen we suiker- en koolhydraatarme voeding promoten en ingeburgerd maken”, aldus Vincent Bulteel. “Naast een luxueuze en lekkere beleving willen we onze klanten ook iets bijleren, zonder betuttelend te zijn. We laten hen kennismaken met andere smaken en bewijzen dat het ook lekker kan zijn zonder suiker.”
Internationale ambitie
Met zijn breed aanbod richt Inca’cao zich zowel op de meerwaarde zoekende chocoladeliefhebber als op hotels, restaurants, diëtisten, natuurwinkels. De verkoop gebeurt via de webshop en zo’n 30 verkooppunten in België, en ondertussen ook in Nederland en Frankrijk. “We willen België verder op de kaart zetten als moderne pionier in luxechocolade”, zegt Bulteel.