BRUGGE – “Noem ons maar de West-Vlaamse Hello Fresh, no problem”, zegt de uit Varsenare afkomstige Stéphane Ronse, 33 jaar en sinds 2014 zelfstandig ondernemer. In 2014 richtte hij Foodbag op dat voeding aan huis bezorgt onder vorm die de klant zelf verkiest: bereid of pakket met ingrediënten, alles kan. De voorbije week zag Foodbag zijn business bijna ontploffen, alvast maal drie. Foodbag levert in alle provincies, en zelfs in Wallonië. “De opmars in West-Vlaanderen is onmiskenbaar”, aldus Stéphane Ronse die de broer is van politicus Axel Ronse.
In deze tijden zijn thuisleveringen hoogst aan te bevelen. Stéphane Ronse vond dat al zes jaar terug. Hij zegt dat hij vanuit zijn jeugd altijd een grote bewondering heeft gehad voor landbouwbedrijven op het platteland. In 2014 had hij zijn businessconcept voor Foodbag rond: particulieren thuis beleveren met zoveel mogelijk grondstoffen van eigen bodem. Het bleek een uitstekende strategische keuze want de markt volgde snel. Een prima en gebruiksvriendelijke website deed de rest. “Ons hoofdkantoor bevindt zich in Gent en het logistieke centrum in Antwerpen”, aldus Bruggeling Ronse. “Per week leveren we nu om en bij de 60.000 maaltijden uit naar circa 3.000 gezinnen. Een abonnement is, in tegenstelling tot bij ander spelers, niet verplicht. Burgers kunnen dus evengoed los bestellen volgens hun behoeften. Alle thuisbestellingen worden beleverd op twee dagen: zondag en maandag.”
Bij Foodbag werken vandaag zestien voltijds equivalenten. Wekelijks gaan 120 koeriers de baan op voor de thuisleveringen. Het hele transport gebeuren wordt georganiseerd in eigen beheer met speciaal uitgeruste koelwagens die bediend worden door gepensioneerden. “Sociale mensen die ook graag een babbeltje slaan met de klant, en dat is nu helaas even niet meer mogelijk”, aldus Stéphane Ronse. “Maar de thuisleveringen, die blijven wel onverminderd doorgaan natuurlijk.”
info: www.foodbag.be