Grote baas Glenn Castelein (zie foto Belgian Smaak) kon moeilijk anders dan tevreden zijn met de erkenning. “We krijgen reeds jaren respect in het (verre) buitenland, maar we zijn nog enthousiaster als bierliefhebbers in eigen land en in onze buurlanden ook openstaan voor onze niet alledaagse bieren”, aldus Castelein. “Deze award bewijst dat dit eindelijk aan het gebeuren is.”
De brouwerij uit Moen is gespecialiseerd in de zogenaamde zure bieren. “Onze specialiteit zijn de Flemish Sour Ales“, aldus Castelein. “Dit is een benaming die we graag gebruiken omdat de historische officiële bierstijlen Vlaams Oud Bruin of Vlaams Rood Bruin de lading niet volledig dekken van onze zure bieren. Alvinne heeft deze Vlaamse bierstijlen sinds 2009 nieuw leven ingeblazen, en werkelijk alle mogelijkheden tot innovatie benut. We maken gebruik van de eeuwenoude gemengde gistingstechniek met onze eigen Morpheus huisgist, en hebben zowel bieren die op roestvast stalen tanks rijpen, als op wijnvaten en foeders. Onze zure fruitbieren bevatten nog echt fruit. Naast de zure bieren brouwen we ook een aantal lekkere klassieke bieren, waar altijd de gekende “Alvinne touch” op de achtergrond aanwezig is.”
Nog meer West-Vlaamse prijsbieren
West-Vlaanderen liep op het digitale bierfestival weg met nog meer prijzen. Zo werd de Brugse Sportzot verkozen tot beste niet alcoholische bier. Brouwerij De Ranke (uit het naburige Moeskroen) loopt voorop met zijn bier Bitter bij de blonde bieren met minder dan 6,5 graden alcoholgehalte.
Bij de donkere bieren van meer dan 6,5 graden kwam Westvleteren dan weer als nummer één uit de bus en brouwerij Sin-Bernardus als twee. Brouwerij Rodenbach kwam als winnaar naar voor bij de fruitbieren met zijn Alexander Rodenbach en bij de ‘spontaan donkere’ bieren met zijn Rodenbach Grand Cru.