Het eerste restaurant in Vlaanderen dat de lijst haalde, is het hautecuisinerestaurant Boury in Roeselare, een mooie erkenning voor de Vlaamse gastronomie. Met dit initiatief wil Edenred, marktleider in maaltijdcheques, de horecasector een duwtje in de rug geven én werknemers inspireren om vaker te genieten van een lunchpauze buiten de deur.
De nationale laureaat is het restaurant Quatorze35 uit Mont-Saint-Guibert. Op de tweede plaats eindigde sushirestaurant Cellule Sush’ uit Ottignies-Louvain-La-Neuve, gevolgd door het gastronomische L’Essentiel in Namen.
Overzicht winnaars per provincie :
Antwerpen: Cella Restaurant & Bar
Brussel: La Ruche Steak & Ribs – Atomium
Henegouwen: Au Gré du Vent
Limburg: Restaurant La Botte
Luik: ¡Toma!
Luxemburg: La Table de Manon
Namen: L’ Essentiel
Oost-Vlaanderen: Mémé Gusta
Vlaams-Brabant: The Loft Brasserie
Waals-Brabant: Quatorze35
West-Vlaanderen: Boury