KORTRIJK – Ruim een jaar na de opening van het foodconcept ‘Vanallier Premium Belgian Fries’ in Aalbeke en 4 jaar na het openen van een tweede frituur in Wevelgem, staat de opening van Frituur Bossuwé ’t Hoge voor de deur. De broers Olivier en Louis Honoré investeren fors om studenten, maar ook veel werknemers van bedrijven en/of bezoekers van Kortrijk Xpo te voorzien van de gekende Bossuwé friet en een ruim assortiment van gourmet burgers.
Het Bockor café op ’t Hoge met uitbating van heel gekende namen (Scara B, Tribis en La belle Vie) ondergaat een totale make-over en wordt professioneel ingericht door Bossuyt winkelinrichting. De bedoeling: een hedendaagse hippe frituur uit de mouw schudden. “Al is het meer dan een frituur”, zegt Olivier Honoré. “We houden rekening met de grote evolutie waarin de fastfoodwereld zich momenteel bevindt. Wij proberen ons dagelijks in de positie van onze klant te plaatsen, en zij leren ons dat kwaliteit en service de belangrijkste items zijn voor een succesvolle horecazaak. Onze leveranciers ondergaan steeds een kwaliteitscontrole alvorens we in zee gaan met hen, en aansluitend gebruiken wij de familiale ervaring die we meekregen van onze grootouders en ouders. Deze geslaagde combinatie brengen wij ook over op onze medewerkers. Wat service betreft, zetten we hard in op het minimaliseren van wachttijden tijdens drukke momenten en het optimaliseren van de productiviteit. Zo zal je, op een nog vernieuwende manier, online via de Bossuwé App kunnen bestellen en zo krijgen de klanten ook de kans om op een kiosk ter plaatse hun bestelling in te geven en te betalen. Uiteraard blijft het standaard verhaal (bestellen aan de kassa) nog steeds mogelijk.
Traditie van familiebedrijf
De nieuwe horeca-zak op Hoog Kortrijk zal een 60-tal zitplaatsen tellen. Er is ook een extra grote terras achteraan. De huisstijl van het Bossuwé merk onderging een serieuze make-over en werd onmiddellijk in de look & feel van de nieuwe vestiging verwerkt. De andere locaties (Kortrijk en Wevelgem) volgen. De welbekende frituur en “pronkstuk” van de familie, de frituur aan het station van Kortrijk, blijft ook de nodige aandacht krijgen. Olivier en Louis zijn de zonen van Philippe Honoré, de pater familias, die na Maurice Bossuwé gedurende 40 jaar voor de continuïteit zorgde aan het station te Kortrijk.