Frituur Bossuwé, met een vestiging in Kortrijk en Wevelgem, lanceert met de ‘haute dog’ een culinaire hotdog. Een hotdog voor de meerwaardezoeker, met verse groentjes, authentieke worst en een vers gebakken broodje. “De eerste in zijn soort in onze provincie.” De innovatieve uitbater Olivier Honoré, die een jaar terug ook al op prospectie trok naar Azië om de Belgische friet te lanceren in Singapore, haalde de mosterd bij Jeroen Meus, die de hotdog (via zijn Leuvense hotdogrestaurant Würst) eerder al wist op te waarderen in zijn keuken. “Ik speelde al enkele jaren met het idee om de hotdog wat te innoveren, nu de hamburger wat over zijn piek is”, zegt Olivier Honoré. “In de keuken moet je openstaan voor vernieuwing en nu Meus de weg heeft vrijgemaakt, springen we graag mee op de kar.”
De haute dog bestaat uit een kraakvers broodje met granen, een echte bockworst, tomaatjes, sla, spekjes, uitjes en een speciale hotdogsaus. “Een verse, kwaliteitsvolle snack dus, met een zoetzure toets. De saus smaakt wat zoetzuur en dat is een goede combinatie met de worst en het spek. Zeg dus niet zomaar hotdog tegen een haute dog.”
Geschreven door Marc Lerouge