KORTRIJK – Zaakvoerder Olivier Honoré van de Group Bossuwé startte het jaar 2020 met enkele opmerkelijke veranderingen. Dé grootste aanpassing was ongetwijfeld het wegwerken van contant geld. Vanaf maandag 24 februari kan er in de overbekende Bossuwé-frituren in de regio Kortrijk enkel nog cashless betaald worden. Een operatie die niets dan voordelen biedt, aldus de ondernemer.
Olivier Honoré vindt dat ondernemers zichzelf continu moeten heruitvinden. De stap van contant naar cashless kadert in die visie. Concreet zorgt die omschakeling voor een vierdubbel voordeel. “Vooreerst is er het voordeel voor de klant”, aldus Honoré. “We kunnen meer klanten bedienen in minder tijd, het is bovendien betrouwbaar en hygiënischer. Tweede voordeel is er voor de maatschappij: het is veilig voor iedereen en horeca-zaken zijn minder een doelwit voor diefstal. Derde voordeel: het milieu vaart er wel bij. Het is duurzamer, we rijden geen onnodige kilometers naar de bank en het elimineren van contant geld, betekent meer groen. Finaal zijn wij als uitbaters ook gebaat bij dergelijke operatie. We kunnen meer tijd besteden aan ons team en onze klanten omdat we zonder de problematiek van contant geld kunnen focussen op ondernemen in plaats van kleingeld te gaan halen naar de bank, geld tellen of eindeloze zoektochten naar kassa verschillen.”
Bossuwé heeft een traditie van zeventig jaar ver en staat bekend als de oudste frituur van Kortrijk, gesticht kort na Wereldoorlog II. Vandaag staat de derde generatie van steeds dezelfde familie aan het roer en zijn er in het Kortrijkse vier frituren: één aan het station in Kortrijk, één op Hoog-Kortrijk, één in Aalbeke en één in Wevelgem.