KORTRIJK, BELLEGEM – Het Bellegemse Friethuisje – een hit in de regio in Kortrijk – heropent de zaak eind deze week op Goede Vrijdag. Vijftien jaar na de opening van de ‘veredelde frituur’ die massa’s trekt, gaat het om de vijfde uitbreiding. Zaakvoerder Patrick Huyse zorgde voor een make over op amper twee weken tijd, en dat alleen al is een stunt.
In 2004 begon Patrick Huyse – gepokt en gemazeld in de handel van vlees- aan zijn kleine ondernemersavontuur dat inmiddels is uitgegroeid tot een kassucces. Langs de steenweg die Kortrijk met Doornik verbindt, is het Bellegems Friethuisje uitgegroeid tot een megasucces voor jong en oud. Sommige klanten hebben het niet over een frituur maar over een ‘frietparadijs’. Zelf schrijft de uit Moeskroen afkomstige ondernemer zijn succes toe aan de kwaliteit van zijn aanbod. “We hebben gewoon de beste frieten in huis”, aldus Patrick Huyse.
Het succes noopt de zaakvoerder tot herhaalde investeringen. “Dit is de vijfde uitbreiding en aanpassing aan onze zaak”, aldus Patrick Huyse die op weekbasis gemakkelijk zo’n 7.000 tot 8.000 klanten over de vloer krijgt. Dit maal wordt de capaciteit van het eethuis quasi verdubbeld naar om en bij de 550 vierkante meter. In de nieuwe opstelling zullen om en bij de 166 mensen gelijktijdig een plaatsje kunnen vinden.
Omzetcijfers geven Patrick Huyse en zijn meewerkende partner liever niet. Wel bekend is dat de veredelde en ontzettend populaire frituur werk geeft aan een dertigtal mensen, waarvan de helft voltijds aan de slag is.