Peter Vandekerckhove kwam in 2018 in het hoogste bestuursorgaan van B.I.G. terecht. Eerst als bestuurder en de voorbije drie jaar als voorzitter van de raad van bestuur. In die rol zette hij heel wat zaken in beweging bij het machtige maar ook complexe concern.
Zo bracht hij meer structuur in de board, zocht en vond hij in opvolging van Francis De Clerck (40 jaar verdienste) een nieuwe en ook bijzonder competente CEO (Pol Deturck) en probeerde hij rust te brengen binnen de familie. Met Caroline De Clerck (dochter van Francis) haalde hij ook een high potential rond de bestuurstafel die de familiale belangen keurig, kundig en sereen kan behartigen. Businesswise focuste hij op value creation, duurzaamheid, innovatie en client centricity. Peter Vandekerckhove blijft nog aan boord als bestuurder.
Bezige bij
Met Bart Deconinck haalt het bedrijf volgens insiders alweer een topper in huis. Hij was een tijdlang aan de slag als bankier maar ontpopte zich nadien als een heuse ondernemer, actief in de wereld van de fiduciaire. Zijn staat van verdienste en zijn kennis als ondernemer blijken erg groot te zijn, en idem dito voor zijn internationaal netwerk. Het huis Beaulieu is hem ook al enkele jaren bekend als bestuurder.
Bart Deconinck werd eerder in de media al beschreven als het type ‘bezige bij’. Na een carrière bij EY en de vroegere Fortis-dochters MeesPierson en Intertrust Group, richtte hij in Zwitserland Vistra op, gespecialiseerd in administratieve diensten voor vennootschappen die willen internationaliseren. Na 20 internationale acquisities telt dat bedrijf zo’n 3.500 werknemers. In 2015 deed hij Vistra van de hand en nam hij met twee Londense investeerders de sectorgenoot Zedra over van Barclays Bank. Ook dat bedrijf liet hij groeien door overnames. Deconinck figureerde in 2018 tevens in het tv-programma Leeuwenkuil op de zender Vier, waar hij aan de zijde van Bart Verhaeghe, Conny Vandendriessche, Luc Van Mol en Jürgen Ingels ideeën van andere ondernemers beoordeelde.
De multinational B.I.G., waar West-Vlaanderen best fier mag op zijn, was in 2021 goed voor een omzet van 2,5 miljard euro, en telt net geen 5.000 medewerkers. Beaulieu werd in 1959 from scratch gestart door de charismatische peetvader Roger De Clerck.