Het netwerk “Be Delicious” heeft zijn ledenaantal opnieuw danig uitgebreid. Inmiddels zijn al 24 bedrijven uit de voedingssector toegetreden tot het amper enkele jaren oude initiatief, dat Belgische (maar vooral toch Vlaamse) producten wil promoten in binnen- en buitenland als “het beste van onze bodem”. Dit gebeurt in grote mate via het netwerk van Belgische ambassades in het buitenland.
Op enkele uitzonderingen komen bijna alle leden uit West-Vlaanderen. De West-Vlaamse ledenlijst laat volgenden namen zien: Antarctic Foods (garnaalkroketten, Roeselare), Lobster Fish (garnalenbisque, Deerlijk), De Veurn’ Ambachtse (potjesvlees, Alveringem), Triporteur (kaas, Wervik), Sadie Toast (aperopasteitjes, Lendelede), Cookking-Jebo Food (stoofvlees, Brugge), Foods with Roots (groentefoodie, Oostduinkerke), Biobakkerij De Trog (brood, Ieper), Belberry (confituur, Kortrijk), Beauvoords Bakhuis (pannenkoeken, Veurne), Chocolaterie Dumon (pralines, Torhout), Grootmoeders Koffie (koffie, Gullegem) en Cidrerie Ruwet (cider, Roeselare).
De sérieux van Be Delicious moge blijken uit het feit dat de voedingsfederatie Fevia de “24” heeft benaderd om een samenwerking te sluiten tussen hun project Food.be en Be Delicious. Dit onderstreept dat Be Delicious, een initiatief van Herwig Dejonghe (ex-Pinguin) en enkele bevriende West-Vlaamse ondernemers als een waardevol en relevant initiatief wordt beschouwd in het Belgische landschap. (KC)