Een jaar na de heropening kende Toerisme Vlaanderen aan hotel La Réserve Resort in Knokke het label vijf sterren superior toe, het vierde in Vlaanderen en het eerste aan de Belgische kust. “Voor de gasten is dit een garantie dat we naar absolute topkwaliteit streven, zowel op het vlak van comfort als van service,” zegt general manager Yannick Bouts.
Eigenaars Marc Coucke en Bart Versluys staken hun ambitie nooit onder stoelen of banken: hotel La Réserve, in de vorige eeuw één van de meest iconische hotels van België, moest zijn vroegere grandeur terugkrijgen. Om die doelstelling te realiseren, haalden ze heel wat competentie aan boord. Voor de supervisie van restaurant La Rigue deden ze een beroep op Peter Goossens, jarenlang chef van driesterrenrestaurant Hof van Cleve. De inrichting van de lobby, private salons, signature room, wijnkluizen, sanitair, kamers,
wellness, restaurant en bar vertrouwden ze toe aan architect Glenn Sestig.
Yannick Bouts werd aangetrokken als general manager. Hij bracht zijn ruime ervaring in de hotelsector mee naar Knokke. “Het voorbije jaar deden we grote inspanningen om het team op punt te stellen en om aan de voorwaarden voor het label vijf sterren superior te beantwoorden”, benadrukt hij.
Tevreden eigenaars
Bart Versluys benadrukt dat hij trots is op het teamwork dat tot de onderscheiding leidde. “Dit is zonder meer een bekroning van het collectief”, aldus Versluys. “Vanaf dag één trokken we alle registers open. We investeerden in duurzame materialen, in hospitality, in comfort, kortom in alles wat van het verblijf van de hotel- en restaurantgast een topbeleving kan maken. Deze week
openen we ook een high-end wellness met onder meer zes massagetafels, zwembad, hamam, sauna en fitnessruimte met toestellen van Technogym. Het zicht op het Zegemeer, het casino en de Noordzee én de high-end akoestiek maken van La Réserve een nog
exquisere locatie.”
Ook Marc Coucke toont zich uitermate tevreden met het label vijf sterren superior. “Vanaf de eerste ontwerptekening legden we de lat hoog, maar dat betekent niet dat je er ook over geraakt”, aldus Coucke. “Het maakt me dan ook bijzonder gelukkig dat La Réserve het eerste vijf sterren superior hotel aan de Belgische kust is. Sommige mensen zeggen me dat ze zich in Miami
wanen als ze binnenkomen. Een fantastische infrastructuur is natuurlijk één zaak, maar zonder service en hospitality haakt de gast snel af. Vanuit dat oogpunt zeg ik chapeau voor Yannick Bouts en zijn team.”